Ledarskap viktigare än någonsin..!

När det är motvind så går de flesta efter vinden, ”Go with the flow”.
De som är riktiga ledare går efter sin moral och vision samt går mot ”motvinden”.

Alla människor/företag/länder kommer någon gång gå in i jobbiga tider och då är ”ledaren” det viktigaste man har. Ledaren som inte överger skeppet först av alla, ledare som inte skyller på sina anställda, ledare som står där stadigt mot motvinden och med trons kraft leder saker till ny framgång.

En ledare är en vanlig människa som har känslor och är sömnlös men en bra ledare har det där lilla extra som inte tappar tron och inte ger upp.

En David som står upp mot Goliat! Ser segern även om det verkar omöjligt och framgången baseras ofta på en ny idé för att vinna över det mörka. En slunga med en sten istället för ett tungt svärd.

När vi lever i en komplicerad värld där världsledare genuint står i bakgrunden och låter ”fotfolket” ta striden och döden, där lögnerna är så uppenbara men där de totalt ignorerar sanningen och lägger fram sina lögner så är det svårt att tro att det finns ledare där ute som gör skillnad på ett bra sätt.

Går vi längre ner så blir vi matade med internationella tv/mediaprogram till 70% som är samma koncept världen över och där man utnyttjar människor, familjer och tar billiga poäng via media genom att låta det matas förnedring och pränta in ungdomar att allt är lätt bara du säljer din moral.

Psykisk ohälsa, depression, våld och självmord som konsekvens.

Lägg sen till att vi ska lära våra barn att inte mobbas eller vara elaka men massa program handlar om utstötning och mobbing, ( Eloge till ”så mycket bättre” som skapar en bättre värld).

MEN!

Det finns många bra ledare där i bakgrunden som inte syns. De är de som kommer fram i mörka tider och som kommer leda oss framåt. De som med moral, kärlek, empati och en tro som försätter berg hjälper människor till att gå igenom svåra tider. De som tänker utanför deras egna ego och växer i motvinden och uppförsbacken.

Det är de senare ledare vi kommer behöva nu framöver och de är fler än vad ni tror!

Önskar alla en fin helg!
/Dean

Publicerad av utanforboxen

Lite tankar om allt möjligt men mest om ledarskap, ekonomi och omvärldsanalys. Men även som en lite paus en semesterresa till Croatia ..

Lämna en kommentar