Vi börjar faktiskt vara illa ute ..

Jag gav sken av i några inlägg sen om att september och oktober skulle ge oss lite vila och bra vibbar innan andra vågen skulle komma.

Och det stämmer då elen är totalt nere på typ minus. För ett år sen så var den skyhög och gav oss skräck! Nu sparar vi tusenlappar genom att vi inte behöver betala el. Men september och oktober är inte de värsta månaderna gällande el.

Sen ett år tillbaka så betalar vi nu ca 1,5 -2% mer i ränta.
Det betyder att 50% av befolkningen mår väldigt dåligt oavsett vad Face Book säger!

Ja vi kommer få skattelättnader efter årsskiftet samtidigt som en lätt räntehöjning på 0,25-0,50% tar bort den helt på en sekund.

Det vi inte förstår är att när elen är kanonbillig gentemot förra året så har vi INGET att komma med samma tid nästa år och då spär vi på inflationen som vi inte kan påverka. Det innebär att vi INTE kommer kunna sänka räntan då inflationen återigen börjar gå upp. Den räntesänkningen som alla hoppats på!

Det som händer i början av nästa år är att folk kommer gå i konkurs helt enkelt!

För ett år sen så var vi på botten gällande hur vi kände gällande räntor, el mm.
Börsen var otroligt svag och i nuläget så är vi 13 procent upp sen exakt ett år sen. Det kommer snabbt förändras NER närmaste tiden..

Problemet är att vi är ca 2,5% upp på börsen från årsskiftet. Kronan är svag och vi har ca en månad till där vi kan glädja oss åt gällande el. Problemet är att vi tyvärr inte ligger så bra till.

Vi ligger helt enkelt väldigt pyrt till!

Släpp inflationsmålet då vi inte kommer få det att funka!


Publicerad av utanforboxen

Lite tankar om allt möjligt men mest om ledarskap, ekonomi och omvärldsanalys. Men även som en lite paus en semesterresa till Croatia ..

Lämna en kommentar