5. Bli inte formad utan lärd, forma dig själv!

Vi lever som sagt i ett samhälle där det är en tydlig trend att sätta folk i ett fack, framför allt när man ska spara in pengar så man slipper ta tid/pengar individuellt men då tappar man också väldigt mycket i kvalité, kraft, resultat, företagets utveckling och tappar väldigt mycket kompetens som företaget har inom sina väggar.

Det finns faktiskt riktigt urusla utbildningar men det finns ALLTID något att lära av en utbildning oavsett kvalité. Ta med dig ett russin eller en stor kokosnöt. Om inte annat ta med dig hur du inte vill dela med dig av kunskap.

Däremot som ny inom ett område så är det lätt att kopiera första bästa ledarskapsutbildning och tro att det är rätt. Tyvärr är de bästa utbildningarna oftast på slutet och är de som är dyrast.

Därför är det viktigt att veta om sina starka sidor och utveckla dem ordentligt först för att bli bäst på dem sen är det dags att försöka slipa bort det som är mindre bra försiktigt så man inte genom yttre påverkan tar bort det som är din styrka.

Så ta vara på ”tips” men behåll dina ”skills” !

Njut av resan och inte bara målet, bara du inte glömmer målet under resan..
Annons

Publicerad av utanforboxen

Lite tankar om allt möjligt men mest om ledarskap, ekonomi och omvärldsanalys. Men även som en lite paus en semesterresa till Croatia ..

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: