”Nutidens” Demokrati?=1 Like?

Månen ligger till vänster eller höger beroende på vilken vinkel man..
Jag ”känner” att det ska vara som ”NI” tycker …


I dessa tider när Homosexuella i jätteminoritet har höga viktiga mediala positioner och bestämmer normerna i USA, Sverige m. fl. länder , Obama som splittrat hela USA och sett till att en bebis kommit fram i fyra år . Lägg till att Miljöpartiet i minoritet styr Sverige..

= 0 likes = sanning? (miljöpartietgrejen lär ge mig någon likes men det var inte grejen).


”Konstig rubrik? Men tänk om 30-40% skulle tycka annorlunda men ändå inte våga säga det. Vågar själv inte gå in på ännu hetare ämnen :-)”

Tänker jag så? NEJ men hade jag lagt upp detta på sociala medier så hade jag dels knappt fått vara kvar där och jag hade varit ett lätt byte för sociala medier där de i princip kunnat dödat mig politiskt, ekonomiskt som person och det hade även förmodligen grävt fram alla synder som jag gjort sista hundra åren för att ”döda mig” och min familj. Det hade i o f tagit hundra år också 🙂 med tanke på allt dumt jag gjort ;-).Trump är en bebis, en total jäkla idiot, en person som är galen, sjuk i huvudet, hela världen är glada att han försvinner, skönt att han blir spärrad av sociala medier hela tiden..
Sverigedemokraterna är rasister, totalt galna, skönt att de är spärrade på sociala medier och ett lätt byte på deras torgmöten.

= 1.000.000.000.000.000.000 likes= sanning?


Skjut nu inte budbäraren då jag varken är en Sverigedemokrat, Trumpälskare eller för den delen politisk korrekt.

Jag försöker bara bestämma mig för om jag är FÖR total Demokrati eller FÖR en reglerad Demokrati alternativt att jag är Covit-19 trött och behöver stimulans genom att provocera er där ute .. 🙂 😉 😉

Tvärtom så tycker jag att Sverigedemokraterna växer på grund av de andra partiers feghet och av att ta tag i känsliga frågor. Trump är som person en bebis men har rört om i många frågor som vissa andra presidenter inte vågat röra för sina egna kortsiktiga egoistiska agendor och rädslor.

Istället så satsar man ALLT på att få in miljarder USD för att synas och för att vara personliga, karismatiska och för att ta in väljare på det sättet ? Sunt?
Demokratiskt att rikast och de som tjänar mest vinner?

Oj, har det kommit till Sverige också med Insta och politiker? 🙂

Har fakta drunknat i minoriteters passion kontra majoritets likgiltighet och rädsla?

(OBS! Snälla rasister ta inte den lätta vägen genom att citera något som jag på riktigt funderar över .. Även ni borde se över ”alternativa medier och kanske se över fakta från ”alla sidor”””..)

Jag är inte ute efter vänner/likes (Då hade jag kunnat köra en maträtt på IG)


Men vi fortsätter ifrågasättande om Demokratin…!

=Majoriteter kontra minoriteter .. Eller handlar det endast om free speech?

99% av ”Trump story” så pratas det om honom som person men knappt något om hans politik. Muren, illegala invandrare, Covit-19 har nämnts men INGEN har egentligen kommit med resoluta svar på underliggande problem.
Grejen är den att 99% (jag höftar) har ingen aning om dess underliggande problem på sociala medier.

Tvärtom så försöker massa sociala hyperstjärnor att bräcka varandra i att dissa en USA-president men är totalt tysta i svenska valet!?!

Kan politisk korrekthet och framför allt att få slippa gå igenom massa skit/mobbing/utanförskap om man tar ställning ”mot” etablissemanget göra ”skillnad”? Vem styr då = Demokratin = ”likes” på Insta??

Kan det vara en skillnad i varför USA:s valbarometrar blir så fel? ”Fel” folk vågar inte prata? Är det en demokrati?

Kan det vara så att detta ”korrekta” hånandet skulle kunna visa vägen för ”framtida” mobbingen om det är mot ”rätt/fel” person?

Kan det vara så att man är ”RÄDD” att inte vara politiskt korrekt?

Politiken om USA:s ekonomi.. Dränerandet av USA:s ekonomi från Europa men främst Kina.. Mellanöstern som Obama inte direkt kan vara stolt över osv är inte direkt huvudrubriker..??? Varför?

Karisma, personlighet, populära minoriteter, politisk korrekthet och ”hur” man säger saker är viktigare och säljer fler lösnummer än VAD” man vill prestera och åstadkomma.

Vilken sida man än är på är viktigare än agendan. Sunt ? Demokratiskt?
Tja kanske men har man tänkt lite längre…?

Hur många skulle vara Socialdemokrater om man skulle lägga Sverigedemokraternas program på Socialdemokraternas partiets lista? = Jag kan garantera minst 50%..

Ja detta gäller nog de flesta majoritetspartier..

Man kör traditioner mer än nutida kunskap.
Där kanske kristendomen borde lära sig än mer om..

Är det någon som tittat på USA:S statsskuld sista 50 åren och hur den funkar? Någon som förankrat hur dollarn som världsvaluta påverkar den globala ekonomin? Är det någon som förstått sig på hur Kina beskattar externa företag för att dra fördelar i årtionden?

Att klimatet, muren och covit-19 fokuset är sjukt dåligt planerat förstår nog ALLA vid det här laget men är det inte konstigt att DU som läser detta inte kan svara på de andra frågorna?


Skulle min son fråga mig så hade jag inte haft ett klockrent svar om man ser till frågan : Vad är Demokrati.. ?Jag hade en diskussion med en ledare på ett företag för någon dag sedan om vad betygsättning/omdömen på ledare inom ett företag genererar?
Mitt enkla svar var att det leder till ”fega beslut”.!!!

Det är emot all politisk korrekthet .. MEN..

Det är faktiskt så politiker och beslutsfattare jobbar i majoritet.

Risken är att man anpassar sig till dem som inte har ”hela bilden” men som gör att ”DU” är kvar men i sin tur dör i din vision som ledare och utvecklare = Både i en Demokrati samt diktatur.

Så jag har INGA svar utan massa frågor i dessa konstiga tider där det för 30 år sedan var så lätt att säga vad en Demokrati var men där man med alla val inte riktigt kan sätta ner foten på vad det egentligen är.

Det enda jag kommit fram till är att jag inte är nöjd med EN sak:
Person går före sak och det anser jag är manipulativt och är farligt ..

– Så efter denna artikel så kommer vissa ”begåvade människor” att ta ut ”EN” mening och göra det till en sakfråga..
Till dig: Sätt dig framför en spegel och reflektera över ”din” agenda och börja skriv ”själv” för då kan du tälja på ett slagträ som du kan förlita dig på.

– Nej jag står INTE för ovanstående frågorna utan det är provokativt för att få fram vad modern Demokrati är. Jag har inte alla svar utan hela inlägget lutar sig emot att man borde börja tänka, tänka, tänka ..”Det kan också vara så enkelt att Demokrati är att jag kan skriva denna artikel och att ni kan läsa den!”

Annons

Publicerad av utanforboxen

Lite tankar om allt möjligt men mest om ledarskap, ekonomi och omvärldsanalys. Men även som en lite paus en semesterresa till Croatia ..

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: