Ledarskapet formas av ..

Tänk er att ni läser en biografi..

Tänk er eran granne, vän eller någon som ni känner.
Tänk er att ni läser deras hemliga biografi..

Samma resa år ut och år in, Samma jobb och samma rutiner, samma procedurer varje morgon och kväll. Boken lär vara rätt tråkig efter sidan fem.

När jag fyllde ca 45 år så hade jag i princip uppnått ALLA mina satta mål.
Hade varit chef, analytiker osv. på så många platser, fått mitt drömhus med min drömpool, fått resa världen över i princip gratis tack vare mina jobb osv.

Pricken över i:et så hade jag några år tidigare fått en ”Guds gåva”, som blev min son.

Samtidigt så började kroppen säga ifrån och artrit, högt blodtryck som skulle få satan att jubla inträdde i mitt liv.

Med fantastiska försäkringar genom jobbet så gick jag förbi alla lite fattigare människor som inte var lika lyckligt lottade så jag fick dem bästa läkarna och inga köer.. Redan då tyckte jag att det var rent utsagt skit .. Min mor som behövde vården än mer fick alltså gå tillbaka ett steg så att JAG skulle få komma fram snabbare.

För att göra saken kort så hade jag artrit som satte sig på varje jäkla (förlåt mor) led och fick kortison på alla sätt och vis som gjorde mig helt hög utan att veta hur det känns då jag aldrig tagit droger.

Jag blev i princip inlåst då läkarna tog mitt blodtryck 245/145 och jag blev i princip dödförklarad.

Jag slutade snusa, gick ner i vikt och slängde 33 tabletter i veckan då jag inte orkade med alla jäkla biverkningar.

Självklart så blev livet lite tuffare då jag tappade mitt äktenskap, hus, ekonomi och jag sa upp mig från jobbet som såg till att jag jobbade dygnet runt ..

Helt plötsligt så kom väldigt många främmande människor in i mitt liv med empati och kärlek.

Jag tänkte säga upp mitt liv men min (åttaåring) son tvingade på mig ett kontrakt där jag skulle finnas till hands till han blev 26 år ”minst”. Enligt Elias redigering så ska jag finnas på plats tills han är minst 80 år. Han skapade en vision som gjorde livet värt att leva.

Men att gå tillbaka till ledarskap och ständigt vara påpassad gav mig ingen som helst drivkraft. Jag älskar utveckling samt att lära mig nya saker och även lära ut saker till vänner/kollegor.

Så efter många år av misär och jagandes så började livet ta en ny form..
Musik, nya jobb/utmaningar, sport, hälsa, mat osv. kom in i mitt liv och även en liten farsot corona som förändrade mitt tankesätt.

Jag har senaste 5 åren varit så extremt mycket utanför min comfort zone så det är sjukt.
Jag har för ca 15 timmar sen beslutat att inte lägga in ETT enda inlägg på FB till årets slut. Det innebär att detta inlägg inte lär läsas mer än av mig:-).

Men jag lever ett liv där jag hoppas att när man läser min bok så slutar man inte läsa efter sidan fem!

Ett av mina största skräckscenarier har varit min fruktansvärda sångröst och det jobbiga i att slutföra en låt till ”the bitter end..”.

Den skräcken har jag inte kvar längre ..
Jag har nu en samlingsbok av låtar som jag spelat.

https://www.youtube.com/watch?v=ywDDTUlFLlk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR25D8BXPVfc1z_Pf6Bv5ozydacH1dg99MWS5m89s1coiKVcXjAXnkCQORk

Ledarskap handlar i grund och botten om sunt förnuft och förhoppningsvis med massa kärlek och empati. Men glöm inte att världen styrs av härskarteknik, lojalitetsstämpel, ”trycka ner policy”, egoism och rädsla.

Så vill du bli en bra ledare?

Ta striden!

Annons

Publicerad av utanforboxen

Lite tankar om allt möjligt men mest om ledarskap, ekonomi och omvärldsanalys. Men även som en lite paus en semesterresa till Croatia ..

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: